Κάποτε το έλεγαν μπακαλοταβέρνα και πουλούσε ό,τι προσέφερε για φαγητό στους πελάτες του. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη εκδοχή του, ένας χώρος εστίασης που η Space Interiors ανέλαβε την ανακαίνισή του, πήρε τον χαρακτηρισμό καφεμπακάλικο. Καφεμπακάλικο “Αστεροσκοπείο” συγκεκριμένα, για το χώρο που εδώ και 2 δεκαετίες, βρίσκεται στο Θησείο. Σκοπός της interior designer Ανναστέλλας Λαζάρου, ήταν να αποδοθεί η  παραδοσιακή όψη ενός τέτοιου κέντρου, με τη χρήση φρέσκων χρωμάτων και επίπλων λιτού σχεδιασμού. Το γεγονός πως πολλά στοιχεία θα παρέμεναν, δεν εμπόδισε τη σχεδιαστική ομάδα για ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό αποτέλεσμα.
[κλικ στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν]

Σχεδιάσθηκε η κάτοψη χωροθέτησης εξ’αρχής, και στη μεγάλη μπάρα τοποθετήθηκαν βιτρίνες με κάποια από τα προϊόντα που θα είναι προς πώληση, με τον απαραίτητο φωτισμό. Η μεγάλη επιφάνεια από βιτρίνες, διακόπτεται από κλειστές πόρτες υπό μορφή παντζουριού.

Για τους χρωματισμούς των τοίχων και των επίπλων επιλέχθηκε μία γκάμα από γκρι-λαδί, που τονίζεται από πετρόλ στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά, μεγάλες επιφάνειες με βαφή μαυροπίνακα, δίνουν τη δική τους χροιά, αφού τα γραπτά μηνύματα ανανεώνονται κάθε τόσο από προσωπικό και πελάτες.

Ο χώρος πριν την ανακαίνιση…