Το συγκεκριμένο project, αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να αλλάξει το DNA μιας κατοικίας.
Αρκεί να δούμε το πριν και το μετά για να αντιληφθούμε τη μεγάλη αλλαγή, στο ύφος του καθιστικού.

Το αδιάφορο “Πριν” και το ιδιαίτερο “Μετά”

Στο καθιστικό αυτό, ξεκινήσαμε αλλάζοντας τη διαρρύθμιση των καναπέδων. Ο χώρος είναι πλέον ιδιαίτερα μεγαλύτερος, τόσο οπτικά όσο και λειτουργικά.
Αντικαταστάθηκε το τραπέζι σαλονιού με άλλο μεγαλύτερο υπό μορφή καπιτονέ ταμπουρέ και το υπάρχον γραφείο στράφηκε προς τη μπαλκονόπορτα, κερδίζοντας το επιθυμητό φως αλλά αφήνοντας και ελεύθερο τον τοίχο για τα μασίφ ράφια που τελούν χρέη βιβλιοθήκης.

Στο μεγάλο τοίχο της εισόδου, όπου τοποθετήθηκαν και τα ράφια, επιλέξαμε μία αληθοφανή ταπετσαρία που απεικονίζει τουβλάκι.

Τα μασίφ ράφια από πόπλαρ, επεξεργάστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποδώσουν ένα Wabi-Sabi αποτέλεσμα στο χώρο.

Παράλληλα, τα ψάθινα φωτιστικά οροφής που επιλέχθηκαν, συμπληρώνουν την εικόνα και έρχονται σε διακριτική αντίθεση με την κλασσική κομψότητα του καπιτονέ coffee table, απαλύνοντας έτσι το “άγριο” ύφος της συγκεκριμένης γωνιάς.
Στο διαχωριστικό πάσο με την κουζίνα, επιλέξαμε τη χρήση ξύλινων περσίδων ώστε να απομονώνεται διακριτικά ο χώρος όποτε επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ παράλληλα συμπληρώνεται η εικόνα.