μαγδα3Ένα συμβατικό διαμέρισμα στην Πετρούπολη, μεταμορφώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα σικάτο χώρο με χαρακτήρα και μετροπολιτικό αέρα. Τα βαριά πορφυρά χρώματα που το χαρακτήριζαν, έδωσαν τη θέση τους στα ανάλαφρα και χαλαρωτικά γκρι και λιλά, προσδίδοντας τον φρέσκο αέρα που διακρίνεται στις φωτογραφίες.
Οι κατασκευές γυψοσανίδας, έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο στο διαμέρισμα, καθώς λειτούργησαν τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά. Με βασικό χαρακτηριστικό το διαχωριστικό της κουζίνας που επεκτείνεται και στην οροφή δημιουργώντας ένα όριο του χώρου,προχωρήσαμε και στις κατασκευές της τραπεζαρίας και του καθιστικού. Εσοχές, και ράφια, παίζουν το δικό τους παιχνίδι, έτοιμα να δεχθούν τα διακοσμητικά που θα χαρίσουν κι αυτά με τη σειρά τους την προσωπικότητα  στο χώρο.
μαγδα2

anakainish_diamerismatos_petroupoli (7)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (9)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (5)
Τα έπιπλα, όλα σχεδιασμένα από την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Ανναστέλλα Λαζάρου, ειδικά για το χώρο, έδεσαν μεταξύ τους, αποφεύγοντας όμως τη μονοτονία του όμοιου. Ελαφρές πινελιές του κλασσικού, όπως οι καμπαράδες (καρφάκια) σε καναπέ και πολυθρόνες, τα swarovski και η καπιτονέ κατασκευή του δερμάτινου coffee table, τα κρυστάλλινα φωτιστικά αλλά και ο ταφτάς στις κουρτίνες, δένουν αρμονικά με τις μοντέρνες παρεμβάσεις όπως η ασπρόμαυρη ταπετσαρία της τραπεζαρίας, η ψηφιακή εκτύπωση της εσωτερικής πόρτας, τα ξύλινα γκρι στόρια του διαχωριστικού τοίχου της κουζίνας αλλά και την ίδια την κουζίνα.
Εδώ, η κλασσική κερασιά με τον αδιάφορο σχεδιασμό, έφυγε για να πάρει τη θέση της μία μοντέρνα και άκρως λειτουργική κουζίνα, τόσο από θέμα αποθηκευτικού χώρου όσο και διάταξης των συσκευών και του νεροχύτη, που άλλαξαν σημεία.
μαγδα-001

anakainish_diamerismatos_petroupoli (11)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (10)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (12)
Ο φωτισμός, μελετήθηκε ιδιαίτερα, έτσι ώστε να προσφέρει την ιδανική ατμόσφαιρα για κάθε περίσταση. Οι επιλογές είναι πολλές και φυσικά οι ιδανικές για κάθε σημείο του σπιτιού. Τα πολυτελή φωτιστικά, μία μοντέρνα version πολυελαίου, προσφέρουν κι αυτά με τη σειρά τους την απαραίτητη αίγλη. Στοιχείο που δεν εξαρτάται από τα τετραγωνικά ενός σπιτιού, αλλά από τη διάθεση για την ανάλογη αισθητική, ανεξάρτητα από το μέγεθος.
Το “ντύσιμο” του διαμερίσματος, ολοκληρώθηκε από τις κουρτίνες από ταφτά σε λιλά χρωματισμό με εσωτερική από γκρι-ασημί δίχτυ, αλλά και από το χαλί, επίσης στους ίδιους τόνους.
anakainish_diamerismatos_petroupoli (8)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (4)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (2)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (6)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (3)

anakainish_diamerismatos_petroupoli (13)