Μετατροπή επαγγελματικού χώρου σε κατοικία


Η συγκεκριμένη κατοικία, δεν άλλαξε απλά αισθητική και λειτουργικότητα μετά την ανακαίνιση που έγινε, αλλά και χρήση. Ο χώρος λειτουργούσε ως φροντιστήριο ξένων γλωσσών και το ζητούμενο ήταν να γίνει μία λειτουργική και σύγχρονη κατοικία για το νέο ξεκίνημα του νεαρού ζευγαριού. Με γνώμονα τη διαχρονική αισθητική και με ζητούμενο τη ζεστασιά, τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν κατά βάση το ξύλο και η γυψοσανίδα (απαραίτητη για τη δημιουργία καμπυλόγραμμων κατασκευών που “γλυκαίνουν” τον ενιαίο χώρο) και χρώματα θερμά, στους τόνους, της σκουριάς, της ελιάς και της άμμου.
Σημαντικό ζήτημα που τέθηκε, ήταν η διαμόρφωση νέων ανοιγμάτων, μόνο ως προς τις διαστάσεις τους, αφού οι θέσεις τους διατηρήθηκαν. Λάβαμε υπόψη μας την εξωτερική όψη του κτιρίου και με σεβασμό προς τη συνολική αισθητική, προσαρμόσαμε τα νέα παράθυρα και μπαλκονόπορτες.Διατηρήθηκε ακόμη και το κυκλικό φινιστρίνι, το οποίο προσαρμόστηκε στον σχεδιασμό του τζακιού.
Οι γύψινες κατασκευές είναι από τα χαρακτηριστικά της οικίας, τόσο στο living room όσο και στο υπνοδωμάτιο.
Σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση, έπαιξαν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σε καθιστικό, τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο, που με την πομπώδη εμφάνισή τους και σε συνδυασμό με την επιλογή υφασμάτων με ιδιαίτερο ντεσέν και πουπουλένιες τρέσες, επιτρέπουν την έλλειψη τέχνης στους τοίχους.
Η κουζίνα, με πόρτες σε wenge και επιφάνειες σε λευκό corian, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το πορτοκαλί που επιλέχθηκε στους τοίχους και τις κουρτίνες. Χρώμα που δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά βάσει της ψυχολογίας των χρωμάτων που το θέτει σαν το ιδανικό χρώμα για χώρους εστίασης.