Ανακαίνιση χώρου γραφείου σε διαμέρισμα

Το έργο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, μιας γειτονιάς του Περάματος, κι ο χώρος ένα δωμάτιο με θέα θάλασσα και αυτά τα πλοία που σου θυμίζουν ζωγραφικό πίνακα.
Από την πρώτη στιγμή που αντικρίσαμε το χώρο, σκεφθήκαμε πως η γυψοσανίδα ήταν η λύση. Κατασκευές που εύκολα αλλάζουν ύφος, απλώς με την αλλαγή χρώματος. Οι χρωματικοί συνδυασμοί που επιλέχθηκαν, είναι τα μπεζ λαδί με πινελιές από χρυσό. Κατάλληλος συνδυασμός για χώρο μελέτης και εργασίας βάσει της ψυχολογίας των χρωμάτων, που δημιουργεί την ιδανική αντίθεση με τη θέα και δίνει κι ένα touch πολυτέλειας παραπάνω.


Η γυψοσανίδα ως υλικό για τις κατασκευές, συνδυάστηκε με την έγχρωμη μελαμίνη, σε γκρι-μπεζ. Mε αυτή, κατασκευάσθηκε και ο καναπές-ανάκλινδρο που σχεδιάσαμε, υπερυψωμένος για να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη οπτική προς τη θάλασσα. Φυσικά, εκμεταλλευθήκαμε  το χώρο κάτω από τον καναπέ με συρτάρια. Το γραφείο, έδεσε αρμονικά με την κατασκευή του καναπέ, αφού η προέκτασή του καταλήγει στο κεφαλάρι-μπράτσο του.

Στο δωμάτιο, υπήρχε όμως και μία ντουλάπα στο κοκκινωπό χρώμα της κερασιάς που δεν θέλαμε να αφαιρέσουμε αλλά μας χαλούσε το σύνολο. Η λύση ήρθε στιγμιαία με την πρώτη ματιά: Ντύσιμο με ταπετσαρία. Και φυσικά με ταπετσαρία που να απεικονίζει βιβλία. Προσεγμένες επιλογές στα διακοσμητικά και τα μαξιλάρια, ολοκληρώνουν το χώρο.